Stres okolo Vianoc môže viesť k vypadávaniu vlasov

Ako sme už spomínali, moderný životný štýl plný stresu môže byť príčinou vypadávania vlasov. Vianoce sú nádherné chvíle radosti, čas spomaliť a tráviť príjemné chvíle s priateľmi a rodinou. Zhon okolo vianoc a nájdenie perfektného darčeka môže byť dostatočne stresujúce a spôsobiť aj vypadávanie vlasov. V dnešnom článku sa dozviete, ako stres vianoc môže skutočne viesť k vypadávaniu vlasov a ako môžete zabrániť ich vypadávaniu.

Čítajte viac

Prečo ženám vypadávajú vlasy? Toto sú hlavné dôvody.

Rovnako ako u mužov, aj u žien boli identifikované tri typy straty vlasov. Androgénna alopécia, telogénna alopecia a bezvzorové vypadávanie vlasov. Androgénna alopécia je najčastejšou príčinou straty vlasov u žien. Vzorové vypadávanie vlasov v tomto prípade je menej predvídateľné u žien ako u mužov. Telogénna fáza môže vzniknúť z mnohých príčin. Toto sú tie hlavné:

Čítajte viac

5 dôvodov prečo mužom vypadávajú vlasy

Vypadávanie vlasov je úplne prirodzený proces a týka sa každého z nás. Plná hlava vlasov zvyčajne reprezentuje mladosť. Akonáhle začneme strácať vlasy, vo väčšine prípadov to môže narušiť nielen náš vzhľad, ale aj sebadôveru. Prečo mužom vypadávajú vlasy? Toto je 5 hlavných dôvodov.

Čítajte viac

Koľko nám denne vypadne vlasov a aký je ich životný cyklus?

V priemere je 100 ľudských vlasov denne vo fyziologickom prostredí na ľudskej pokožke hlavy, náhodne vypadne. Cyklus vlasov je tiež predmetom chronologických vplyvov. Napríklad v priebehu jesenných mesiacov sa denné vypadávanie vlasov môže zdvojnásobiť, zatiaľ čo na jar sa znižuje. Čas trvania rastu vlasov, ako aj denná rýchlosť rastu sú v lete v porovnaní s obdobím zimy väčšie.

U ľudí má folikulárna aktivita mozaikový vzor (dysynchrónny), pričom susedné folikuly sú v rôznych štádiách cyklu rastu vlasov. V každom danom okamihu je zhruba 90% terminálnych vlasov v rastúcej fáze a ostatných 10% odpočíva. Preto môžeme zhrnúť, že vlasový cyklus pozostáva z troch fáz:

Čítajte viac

Je transplantácia vlasov bolestivá?

Mnohých ľudí skutočne znepokojuje a trápi strata vlasov, sú často vystrašení a boja sa možnosti podstúpiť transplantácii vlasov. Jednou z najčastejšie položených otázok, ktoré dostávame počas našich konzultácií, je:

Je teda transpalntácia vlasov bolestivá?

Barbush Hair Clinic, naši renomovaní a skúsení odborníci vykonávajú transplantáciu najmodernejšími technológiami. Tento zákrok je považovaný za najviac neinvazívny a najbezpečnejší typ obnovy vlasov. FUE (Follicular Unit Extraction) funguje extrakciou jednotlivých vlasových folikulov z darcovskej časti tela (zvyčajne po stranách a zadnej časti hlavy). Extrahované folikuly sa implantujú do oblastí postihnutých vypadávaním vlasov.

Čítajte viac

Chcete zdravé a krásne vlasy? Zaraďte tieto vitamíny do jedálnička

Už aj starovekí Gréci držali v ich mysli myšlienku Kalokagatie (Kalos kagathos). Je to v preklade snaha o duševnú a fyzickú rovnováhu. Žijeme v časoch, keď každodenný stres nepriaznivo ovplyvňuje naše zdravie. Všetci sa chceme cítiť a vyzerať mlado čo najdlhšie. Ako predĺžiť vitalitu a vzhľad vlasov? Tu sú potraviny a vitamíny, ktoré vám odporúčame zaradiť do svojeho jedálnička.

Čítajte viac